Två personer är anhållna misstänkta för grov misshandel och grovt vapenbrott efter en skjutning i Luleå. Foto: Linda Jones/SVT

Man skjuten i Luleå – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har anhållits skäligen misstänkta för grov misshandel och grovt vapenbrott efter att en man påträffats skadad i centrala Luleå under fredagsmorgonen.

Mannen, som är i 30-årsåldern,  är förd till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador. Tidigt på fredagsmorgonen, vid 05-tiden, larmades polisen om en skadad man i Luleå. Mannen är förd till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

Enligt SVT:s reporter som var på plats vid Floras Kulle och en närliggande adress i centrala Luleå under förmiddagen rådde det stor polisaktivitet. Bland annat var polisens tekniker på platsen och ett större område har varit avspärrat.

– Polisen här är förtegen, säger Linda Jones, SVT:s reporter.

Uppgifter om att mannen skjutits

Med anledning av mannens skador inleddes på fredagen åklagaren en förundersökning gällande grov misshandel och grovt vapenbrott.

Åklagarmyndigheten  meddelar på fredag eftermiddag att utredningen fortsätter med sedvanliga utredningsåtgärder. Senast på måndag kl. 12 behöver åklagare ta ställning till om de misstänkta ska begäras häktade eller inte.

Förhör och tekniska undersökningar

Varken polis eller åklagare har velat lämna ytterligare uppgifter om händelsen.

– En skadad man har förts till sjukhus. Två personer är frihetsberövade, jag har inga ytterligare uppgifter, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen.

Polisen har under förmiddagen hållit i förhör och gjort tekniska undersökningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.