Grov misshandel på Coop i Boden – våld mot huvud

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen häktades en man misstänkt för en grov misshandel på Stora Coop i Boden. Våld mot huvud ska ha förekommit och på tisdagen häktades ytterligare en person.

Det var i fredags som polisen grep två män i 20-årsåldern vid Stora Coop på Kungsgatan i Boden. Både polis och åklagare är förtegna om händelsen men på måndagen häktades en man på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för grov misshandel.

– Det är inga vapen eller tillhyggen inblandade. Att brottet rubriceras som grovt beror på att det förekommit våld mot huvudet samt att det är flera gärningsmän, säger Lindha Strömberg, jouråklagare, till SVT.

Ytterligare gärningsman söks av polis

Mannen som häktades på måndagen bedömdes försvåra utredningen om han försattes på fri fot. Samma bedömning gjordes vid tisdagens häktningsförghandling.

– Den andra mannen häktades idag och är misstänkt på sannolika skäl för grov misshandel, säger Strömberg.

Även en tredje person är misstänkt i ärendet och söks fortfarande av polis.

– Det stämmer men jag vill inte uttala mig mer om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.