Guldbutik i Luleå rånad under hot

Uppdaterad
Publicerad

En smyckesaffär rånades av tre okända gärningsmän i centrala Luleå på lördagen. Personalen hotades av rånarna som fick med sig smycken ur butiken.

Klockan var strax efter tio på lördag förmiddag när de tre gärningsmännen gick in i butiken Guldfynd på Storgatan i Luleå. De maskerade rånarna hotade personalen som bemannade butiken, både verbalt och med föremål – vilken typ av föremål vill polisen inte säga.

Rånarna fick med sig smycken, men värdet på stöldgodset är ännu inte känt.

– Rånet pågick mellan kvart över tio och halv elva. Så fort vi fick uppgifter om det så var patrull dit inom det närmsta minuterna, säger jourhavande förundersökningsledare Jennie Blixt.

Hon berättar också att larmet ringdes in från butiken efter att rånet fullbordats, att det var en person som jobbade i butiken vid tillfället och att det inte skall ha funnits några kunder närvarande. Tekniker har varit till butiken och gjort brottsplatsundersökning under dagen.

Letar vittne

I övrigt vill Blixt inte alls kommentera vilken typ av polisinsats som gjordes för att finna gärningsmännen, eller om man har några misstänkta för brottet. På eftermiddagen har utredningsjouren vid polisen i Norrbotten gått ut med att de vill ha ny kontakt med ett vittne som hördes direkt på brottsplatsen.

Man vill också få in iakttagelser från allmänheten som befann sig i närheten av rånet. Det gäller personer som vistats i Luleå centrum runt Storgatan och Kungsgatan mellan 09.30 och 10.30 på lördagen, men även andra iakttagelser som verkar relevanta välkomnas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.