Foto: Daniel Muotka

Gym ger gratis snöskottning

Uppdaterad
Publicerad

I Luleå har träningssugna chansen att göra en insats för snöröjningen – och jobba på musklerna samtidigt.

Ett gym i staden uppmanar allmänheten att höra av sig om de vill ha hjälp med skottandet, skriver Norrbottens-Kuriren på nätet.

”Vi kommer att samla ihop ett gäng av våra starka medlemmar och kommer och hjälper er. Utan kostnad”, skriver gymmet på sin Facebooksida.

Insatsen äger rum under lördagsförmiddagen, och vid 10-tiden hade inlägget delats över 100 gånger och samlat nära 50 kommentarer. ”Här finns cirka 200 kvadrat med 50 centimeter snö att skotta”, låter en person hälsa.

Uppskattat

Under dagen har ett tiotal av gymets medlemmar skottat runt om i luletrakten. Där finns gott om snö, pratas om rekord.

– Det är sjukt mycket. På en del ställen har traktorerna hunnit före men då drar vi vidare till nästa ställe, säger en av initiativtagarna Daniel Muotka.

– Det är sådanna här dagar man funderar på att flytta till värmen, säger en kvinna i en snödriva i Gammelstad.

Och mer lär det bli då meteorologerna lover ymnigt snöfall i minst ett dygn till. Det kan bli tal om ytterligare ett gympass i snövängen i morgon söndag.

– Vi får se, allt bygger på ändå voluntärarbete, säger Daniel Moutka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.