Tillsammans med Nordnytts team

Hanna vill nå just dig

Uppdaterad
Publicerad

Håll utkik på sociala medier efter en chokladälskande kirunatjej. Hanna Midfjäll, 24, är Nordnytts valkommunikatör på twitter, facebook och instagram.

Hanna Midfjäll är 24 år och växte upp i Kiruna.  Eller närmare bestämt Kauppinen i en stor syskonskara.

Ett av syskonen var hennes tvillingsyster. Och känner ni igen Hanna så är det kanske för att de två systrarna spelade huvudrollerna i filmen ”jag saknar dig” som hade premiär 2011. Efter filmdebuten har Hanna Midfjäll studerat kommunikation i Uppsala.

Valet 2014 i Norrbotten

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av hur människor kommunicerar, säger hon.

– Det som händer nu på sociala medier påverkar människor på ett sätt som kanske ingen riktigt anar än, men jag vill vara där och jag vill ta reda på det och jag vill framförallt leda det.

Ny arena

Under valrörelsen fungerar hon som Nordnytts kommunikatör på sociala medier. Syftet är att nå en bredare och kanske också annan publik än vad Nordnytt gör idag.

Nu har vi ett extra fokus där under en tid. Och det är Hanna Midfjäll som ska vaka över den arenan.

– Jag ska ge publiken en inblick i vad som händer bakom kulisserna i Nordnytts arbete, så publiken får en möjlighet att se hur vi jobbar i valrörelsen. Sen ska jag inte kommunicera så jättemycket utan min uppgift är att se till så att publiken kommunicerar in till oss.

– Jag ska fånga upp de åsikter som finns om Nordnytt eller om nyheter som finns runt om i länet. Och se till att det får utrymme. Jag ska fiska efter bra röster.

Hannas bästa lajks

1. HBTQ-rörelsen

– Det är en stark rörelse och det som pågår nu i Sverige och resten av världen är jätteintressant.

2. Kiruna

– Det som håller på att hända nu i Kiruna när man tar det bästa från gamla Kiruna till det nya Kiruna känner jag jättemycket stolthet över. Jag tänker bland annat på Kiruna IF.

3. Choklad

– Jag är passionerat förtjust i choklad, det kan jag inte leva utan.

Så här når du Hanna:

hanna.midfjall@svt.se

twitter: @HannaMidfjall

nordnytt på sociala medier:

instagram: nordnytt

twitter: @svtnordnytt

facebook: SVTnordnytt

telefon: 0920-23 99 00

epost: nordnytt@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2014 i Norrbotten

Mer i ämnet