Så planeras det nya badhuset i Kiruna se ut. Bild ur illustrationsfilmen från We group. Foto: We group

Här är en första titt in i det nya badhuset i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen klubbar politikerna i Kiruna investeringskostnaden för nya badhuset som byggs i kommunens nya centrum. Här är en första titt in i huset.

Det är snudd på rekordmycket pengar som ska plöjas ned i en och samma byggnad. Vad får man då för de 545 miljoner kronor som nu avsätts för bygget? Ja, ett dubbelt så stort badhus som i dag med betydligt fler bassänger.

Kan stå klart 2021-2022

Det blir bland annat en bassäng för motionssim med åtta banor, en hopp- och lekbassäng med trampoliner, ett familjeland, två multibassänger med vattenrutschbanor, en restaurang och relaxavdelning. Den senare ska innehålla små pooler och inte bara en bastu utan flera. 

Till detta kommer teknikdelen som tar upp hela 40 procent av ytorna. Planen är att de första simtagen i det nya badhuset ska kunna tas i årsskiftet 2021-2022.

I illustrationsfilmen från We group, som projektleder bygget, får ni en titt in i huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.