Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Richard Herrey blir vd för Kirunas splitternya kulturhus Aurora. Hör vad han tänker om sin nya roll. Foto: Hans Sternlund/SVT

Richard Herrey blir Kirunas nya vd för kulturhuset

Uppdaterad
Publicerad

Richard Herrey blir ny vd för kulturhuset Aurora i Kiruna.

– Det känns hedrande och spännande, säger han.

Richard Herrey är förstås mest känd för segern i Eurovisionfinalen 1984 med Diggil-Loo diggi-Ley tillsammans med bröderna Per och Louis.

Artistkarriären har länge fått stå tillbaka för den politiska banan. Han representerade Moderaterna i riksdagen förra mandatperiden och har kvar ett uppdrag som vice ordförande i kulturnämnden i Nacka.

Nu får han dela tiden i Stockholm med att vistas i Kiruna.

– Det känns oerhört spännande att få komma till Kiruna och ett nytt fint kulturhus, säger han.

Sedan tidigare arbetar hans fru Marie som vd för Icehotel i Jukkasjärvi. För Richard Herrey handlar det om att basa för det nybyggda kulturhuset Aurora.

Kommunalrådet Mats Taaveniku (S) är ordförande i Auroras styrelse

– Vi hälsar Richard varmt välkommen till Kiruna. Han kommer att bidra till engagemang, kreativitet och glädje i vårt kulturhus Aurora, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.