När Luleå och Boden får SM-veckan vintern 2024 så blir det bland annat tävling i fäktning och cheerleading. Foto: Henrik Montgomery/TT, Viktoria Wiberg

Här är idrotterna under SM-veckan i Luleå och Boden

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan i Luleå/Boden vintern 2024. Fäktning och cheerleading är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat brottning, längdskidor och simulatorgolf ska göra upp om medaljerna.

SM-veckan i Luleå/Boden blir den nordligaste SM-veckan som genomförs hittills. Arrangemanget ska hålla på mellan 20-26 mars nästa år.

De flesta idrotter kommer att avgöras på Luleå Energi Arena, Ormberget och Pagla Skidstadion men det planeras även tävlingar i Sunderbyn samt enskilda tävlingar på Strajk Alley, Storklinten och vid Boden Energi Arena.

– Vi är väldigt glada över att intresset har varit så stort bland idrotterna att vara med och arrangera sina svenska mästerskap hos oss i Luleå och Boden, säger Sandra Ottosson, lokal projektledare för SM-veckan i Luleå/Boden.

Beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden genom en urvalsprocess där specialidrottsförbunden ansöker om att bli en idrott på SM-veckan.

Här är idrotterna som är aktuella för SM-veckan vinter 2024:

· Alpint (slalom och parallellslalom)

· Alpinrodel

· Armbrytning

· Bowling

· Brottning

· Bågskytt

· Cheerleading

· Cykeltrial

· Draghund

· E-cycling

· E-sport Racing

· Fäktning

· Längdskidor

· Längdskidor para

· Rallysprint

· Simulatorgolf

· Skidorientering

· Skidskytte

· Stadioncross (snöskoter)

· Styrkelyft/bänkpress samt parabänkpress

· Taekwondo

· X-Trial

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.