Patrick Zetterkvist, avdelningschef på kommunen för bland annat idrott, tycker att familjen Majorovs kritik är orättvis. Foto: Filip Hannu/SVT

Här svarar Luleå kommun på familjen Majorovs kritik

Uppdaterad
Publicerad

Dåliga isar och för få istider på grund av hockey är två anledningar bakom konståkningsfamiljen Majorovs flykt från Luleå. Nu bemöter kommunen kritiken.

– Det är inte rättvist att säga att hockeyn prioriteras före, säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef på kommunen för bland annat idrott.

Till sommaren flyttar familjen Majorov till Norrköping och de gör det med att rikta kritik mot Luleå kommun.

– Det är inte ett lätt beslut, absolut inte. Men det är för att alla i familjen ska kunna må bra och träna normalt, säger Nikolaj Majorov.

Kommunens svar

SVT har pratat med Luleå kommun som nu bemöter kritiken och de tycker att det är orättvist att ställa konståkningen mot hockeyn.

– D-hallens stängning har påverkat verksamheten mycket. Min uppfattning är att vi har kunnat lösa situationen så att Majorov fått tid i någon av våra hallar, säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef för idrott, motion och rekreation i Luleå kommun.

Har Luleå kommun något ansvar i att Majorov väljer att lämna  Luleå?

– Det finns säkert saker vi skulle ha kunnat göra bättre men min uppfattning är att vi har haft en bra kommunikation med både Majorov och Luleå Konståkningsklubb.

Patrick Zetterkvist ser flytten som naturlig.

– De har sökt nytt jobb och kanske fått bättre villkor och då hör det till livet att man kanske väljer det. Men det är tråkigt att Luleå tappar en duktig elitutövare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.