Här dansar papporna – på käpphästar

Publicerad

Papporna bjöd upp till dans i ridhuset – på käpphästar. ”Det var riktigt roligt”, säger Per Rörlund som var en av dansarna.

Varje år arrangerar ungdomssektionen på Boden ridklubb en årlig julshow. Besökarna bjuds på ridprogram, luciatåg, teater – och nytt för i år var ”Pappa-kadriljen”.

Med matchande kläder, hjälm på huvudet och käpphästar mellan benen dansade sex män in i ridhuset. Helena Stjärnholm var en i publiken som fick se det oväntade uppträdandet.

– Det var riktigt oväntat och roligt. Det är en kvinnodominerad sport, så det var riktigt roligt att papporna gjorde det här, säger hon.

”Vi har haft jätteroligt”

Mannen som fick ihop gruppen bakom dansuppträdandet är Per Rörland. Han berättar att fem av dansarna är pappor och den sista är en yngre kille som även ställde upp.

Tillsammans har gruppen snickrat ihop programmet och tränat två gånger.

– Vi har haft jätteroligt. Det blev väldigt uppskattat och väldigt roligt, inte minst för ungdomarna. Vi ville inte att det skulle bli svammel och bara springa omkring, så vi försökte göra det ordentligt. Nu är det prat om att vi nästa år måste göra något nytt och vara flera, men vi får se.

Är ni nöjda med framträdandet?

– Vi är mycket nöjda. Men jag gjorde lite fel i ”the grand final”, jag sprang åt fel håll som man ser på vidoen. Men det var riktigt roligt, säger Rörland.

Kadrilj är en dans från 1600-talet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer