Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du Svjan Köppe när han intar soptippen i sin massiva Warhammer-dräkt. Foto: Marcel Köppe/Privat

Här dundrar rollspelsfantasten i Älvsbyn fram som Warhammerkrigare

Uppdaterad
Publicerad

Han har byggt en monsterdrake och en pansarbjörn förut. Nu har Svjan Köppe i Älvsbyn slagit till med en ny skapelse – en 2,7 meter hög Warhammerkrigare.

Efter den uppmärksammade Game of Thrones-draken och den 150 kg tunga björnen väljer Svjan Köppe att satsa mer på höjd och rörlighet. Den nya skapelsen är en ”Space Marine” från spelet Warhammer 40 000.

Det tog fyra månader att bygga jätten som mäter 2,7 meter och kan röra sig framåt. Verkstaden? Hemma på golvet i lägenheten och det är ingen lättviktare.

– Bara svärdet är väldigt tungt och maffigt att hålla i. Dessutom ska det bara hållas med en hand som figuren gör, säger han.

I klippet ser du Svjan iklädd Warhammer-dräkten och hör om hans framtida projekt

Svjan Köppe, Älvsbyn, har byggt en GoT-drake och Pansarbjörn tidigare. Nu har han färdigställt en Warhammer-figur. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.