Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Zackrisson dansar helst med fästmön Evelina Johansson. Följ med ut på dansgolvet i klippet. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Se lyckoruset när Norrbottens paraföreningar slår klackarna i taket

Uppdaterad
Publicerad

Häromdagen samlades cirka 70 personer från Norrbottens paraföreningar i Älvsbyn. Och glädjen var total när de snörade på sig skorna och intog dansgolvet. I klippet får du följa med på en rytmisk svängom!

När Forum slog upp dörrarna kom det dansanta deltagare från Boden, Luleå, Piteå och hemkommunen Älvsbyn.

– De behöver också träffa nya människor, precis som vi andra. Det är många som kommer hit som inte är inblandade i parasportverksamheten och då når vi fler personer, säger Maria Thysell, ordförande i Älvsby parasport.

Ledaren Marianne Kortesoja fyller i:

– Det är framförallt personer med intellektuell funktionsvariation som kommer hit. Personer som kan ha svårt att hitta grupper där de passar in. Men här passar alla in, säger hon.

Se glädjen på dansgolvet

Dansen anordnas en gång i månaden på olika ställen i länet. Det skapar en kommunöverskridande gemenskap och sedan pandemins uppehåll har man hunnit träffas vid tre tillfällen.

När SVT följer med är glädjen omisskännlig och det är Mona och Niklas Thorneus som står för musiken.

– Det har varit helt fantastisk respons. Alla som vi möter här säger hela tiden hur glada de är och det ser man också på dansgolvet, säger Maria Thysell.

Följ med ut på dansgolvet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.