Högg yxa i dörr – misstänkt gripen

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt gärningsman har gripits av polisen. Personen misstänks bland annat för att ha huggit fast en yxa i en ytterdörr.

Det var under måndagsförmiddagen som polisen larmades till en adress i Luleå. Enligt uppgifter ska den som bor på adressen fått en yxa fasthuggen i ytterdörren.

När polisen anlände till platsen för att genomföra en brottsplatsundersökning uppstår även misstanke om att någon förberett sig för att tända eld på platsen.

Och innan polisen hann lämna platsen återvände en misstänkt gärningsman. Polisen grep den misstänkte på plats som nu har fått följa med till stationen för förhör.

– En förundersökning är inledd. Han är misstänkt för försök till grov mordbrand, grovt olaga hot och narkotikabrott, säger Johan Aittamaa, kommunikatör vid polisen.

En åklagare ska nu besluta om mannen ska anhållas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.