Äldre trakasseras av barngäng – Louise gömmer sig i mörkret

Uppdaterad
Publicerad

När mörkret lägger sig försöker hon låtsas som om hon inte är hemma. SVT Nyheter Norrbotten har träffat Louise Hansson – en av de boende i Överkalix som trakasseras av ett gäng barn i åldrarna 10 till 13 år.

När mörkret lägger sig försöker hon låtsas som om hon inte är hemma. Vi träffar Louise Hansson i hennes radhus i ett bostadsområde i Överkalix. Hon berättar att hon kvällstid släcker utomhusbelysningen och i hallen och hoppas att hon ska få vara ifred. Det är barn som har kastat ägg, sparkat på dörrar, slagit sönder fönster och tiggt pengar.

– De bankar i fönstren och dörrarna och ropar fula ord, hora och sådana grejer, säger Louise.

Har pågått i ett år

– Förra hösten var de ganska många, cirka 10 stycken och då sa jag åt dem att de skulle sluta att bråka och då ställer sig en liten kille med händerna i sidorna och säger ”ska jag våldta dig”, berättar hon.

Hon är inte ensam om att bli trakasserad av barnen.

Vi pratar med flera som vittnar om samma sak, men de törs inte vara med i en filmad intervju av rädsla för att det blir värre.

Trakasserierna har pågått sedan drygt ett år tillbaka och förövarna är pojkar i åldrarna 10 till 13 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer