Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Thorell får närkontakt med både ekorrar och fåglar när hon matar och fotograferar dem. Det allra mest spektakulära mötet var med en lappuggla. Foto: Karin Thorell

Fotografen Karin Thorell i Överkalix matar djuren rätt ur handen

Uppdaterad
Publicerad

Karin Thorell brinner för att fota djur och natur. Hennes bilder och filmer har fått stor spridning i sociala medier, vilket berör henne starkt.

– Känslan blir så enorm. Att det kan beröra så mycket hade jag aldrig trott, säger hon.

När Karin Thorell gick i sexan köpte hennes pappa en kamera till henne, och det var då hennes stora fotointresse startade.

Under 20 års tid har hon fotograferat djur och natur, och på hennes blogg och i sociala medier kan man se henne mata olika djur, främst fåglar, direkt ur handen.

Djurbilderna engagerar länsbor

Karins klipp och bilder har fått spridning, och nu brukar en del norrbottningar kontakta henne när de stöter på vissa djur.

– Vissa kan skriva ”du gör min dag”. Alltså åh! Jag skulle vilja prata med dem, jag skulle vilja svara. Känslan blir så enorm, säger fotografen Karin Thorell.

Två hungriga fåglar som inte tvekar på att käka rakt ur Karins hand. Foto: Karin Thorell

Hör Karin berätta mer om engagemanget och hur hon får djuren att äta ur hennes hand!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.