Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S). Foto: SVT

Kommunalrådet hoppas fortfarande på gruva

Publicerad

Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson (S) vill att regeringen tar hänsyn till mer än bara länsstyrelsens yttrande när tar beslutet om gruvbrytning i Kallak.

Robert Bernhardsson säger att länsstyrelsens yttrande om gruvbrytningen var överraskande.

– Jag är förvånad över länsstyrelsens ställningstagande. Jag har en förhoppning om att när regeringen tittar på alla delar i det här ärendet så kommer man att fälla ett positivt beslut till den här investeringen, säger Robert Bernhardsson.

Gruvbrytning i Kallak

Behöver jobben

Så sent som i onsdags träffade kommunalrådet delar av gruvbolaget Beowulf mining i Jokkmokk. Då hoppades man på ett annat besked från länsstyrelsen, och han säger att jobben behövs i Jokkmokk. 

– Det är ju så att Jokkmokks kommun är en av 23 kommuner i landet som har utpekats ha störst utmaningar när det gäller framtiden, och det är klart att vi behöver de här arbetstillfällena, säger Robert Bernhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruvbrytning i Kallak

Mer i ämnet