Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Helena Strömgren, syster till Mikael Simonsson i Harads, om familjens trauma hur de gör för att hålla minnet av Mikael vid liv. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Bekräftat: Mikaels Simonssons kropp är återfunnen – hör systern om familjens trauma

Uppdaterad
Publicerad

Över två år har gått sedan Mikaels Simonsson försvann utanför Boden i Harads. Under onsdagen fick familjen också bekräftat av polisen att det är Mikael Simonssons kropp som återfunnits. Och nu berättar systern Helena Strömgren för SVT vad familjen har gjort för att hålla ihop i en mycket svår och oviss tid.

Så här säger systern Helena Strömgren om beskedet från polisen att det är Mikaels kropp som hittats:

– Jag sa till hon som ringde från polisen att vi har ju någonstans förstått att det är han eftersom det stämde så bra överens med tillhörigheterna de hade hittat. Jag är lite tagen men det är ändå skönt med ett besked.

Mikaels syster är en av de som har försökt samla anhöriga så ofta det har varit möjligt tiden efter försvinnandet. Hon berättar att det har varit många olika bitar att ta hänsyn till när det gäller familjens och släktens sorg.

Vissa bitar betydligt svårare än andra.

– Det svåraste har nog varit att se vår mammas stora sorg, men också en oro för Mickes pojkar och hans pappa såklart. Och mitt i allt det här har jag själv förlorat en bror, säger Helena Strömgren.

Juridisk limbo i det redan ovissa

Systern tar också upp att det är juridiskt påfrestande när en anhörig försvinner.

– Han har ju inte hittats fysiskt på så lång tid, men hållits vid liv juridiskt. Posten bara fortsatte att komma och jag försökte kontakta alla avsändare för att förklara situationen. Men breven fortsatte komma ändå, säger hon och fortsätter:

– Varje gång man har blivit påmind har det varit väldigt tungt och obehagligt.

I videon berättar systern om familjens trauma efter försvinnandet och hur de gör för att hålla minnet av Mikael vid liv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen man i Harads

Mer i ämnet