Ett gäng hundar av rasen, shetland sheepdog Foto: Lovisa Gelin/SVT

Hunddagiset lägger ned

Publicerad

Luleå Hunddagis tvingas ansöka om konkurs och har sagt upp elva personer. Orsaken är att de har förlorat sina lokaler på Kronan och inte hittat några nya.

Luleå Hunddagis har drivits som ett socialt arbetskooperativ i närmare tio års tid. Lokalerna har funnits på Kronan men på grund av bostadsområdets exploatering blev de av med sina lokaler förra hösten  – och någon ersättningslokal som passar har de ännu inte hittat.

Visserligen har Luleå kommun erbjudit hunddagiset en ersättningslokal  på Porsön men de tvingades tacka nej då det skulle ha blivit för dyrt att anpassa lokalerna efter kravet på hur ett hunddagis ska se ut.

– Affärsmässigt var det inte hållbart. Det var lite tråkigt, säger Stefan Petersson, ordförande i kooperativets styrelse, till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.