Hunden Ozzy en hårsmån från döden – fick i sig knark vid förskola i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Efter att hunden Ozzy varit ute på promenad på Örnäset i Luleå blev han hastigt sjuk. Veterinären konstaterade att Ozzy fått i sig narkotika.

Matte Sofia Sundström pustar ut. Hunden Ozzy, som är en staffordshire bullterrier,  är tillbaka hemma igen efter att ha tillbringat två dygn på djursjukhuset.

– Veterinären visste inte om Ozzy skulle överleva, berättar Sofia Sundström

Det var efter att Ozzy gått sin vanliga runda i skogen bakom förskolan på Örnäset i Luleå som han hastigt insjuknade och fick köras till djursjukhuset.

Hör matte Sofia berätta mer om den dramatiska händelsen i klippet ovan.

Ketamin

  • Ketamin är det verksamma ämnet i läkemedlet Ketalar. Det används som narkosmedel vid bland annat kirurgiska ingrepp. Ämnet narkotikaklassades 2005 sedan en kraftig ökning av ketamin som partydrog noterats. Ketamin är beroendeframkallande och kan ge hallucinationer.
  • Den nya studien har utförts av ett team vid Oxford University och Oxford Health NHS Foundation Trust. Liknande studier har tidigare gjorts i bland annat USA.

Källor: Fass, Journal of Psychopharmacolocy (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.