Hunden till kvinnan som varit försvunnen sedan 3 juni i Pajala kommun kom till hemmet under söndagen. Hunden mådde efter omständigheterna bra. Foto: Privat

Hunden till försvunna kvinnan i Pajala har hittat hem

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Pajala kommun har varit försvunnen sedan den 3 juni. Hon har fortfarande inte anträffats men kvinnans hund har hittat hem.

– Hunden var i bra skick men lite hungrig och trött, säger Göran Landewall, ansvarig för sökinsatsen hos Missing People.

I flera dagar pågick ett intensivt sökpådrag efter den försvunna kvinnan. Men i torsdags avbröt polisen insatsen.

– Omfattande efterforskning har bedrivits i sökområdet utan att kvinnan har kunnat återfinnas. Då polisen har genomfört alla de sökåtgärder som bedöms som relevanta avslutas nu det aktiva sökarbetet i området, skrev polisen på sin hemsida då.

Hunden hittade hem

Polisen är fortsatt involverade i ärendet även om de inte har resurser i området just nu. Det hade Missing People i lördags då ett tiotal frivilliga sökte kvinnan.

– Det gav inget då men dagen efter fick vi veta att kvinnans hund har hittat hem, säger Göran Landewall.

Planerar nya insatser

Vad betyder den informationen för er?

– Det tyder på att kvinnan finns i vårt sökområde. Vi är inte där i dag men planerar och förbereder för nya sökinsatser, säger han.

Anhöriga känner till att hunden är hemma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.