Husbil i kollsion vid korsning i Kallön – fyra till sjukvård

Uppdaterad
Publicerad

En husbil och personbil kolliderade vid en korsning i Kallön, Arjeplogs kommun, på tisdagen. Fem personer skadades men var vakna och talbara efter olyckan.

Krocken inträffade strax efter klockan 11 på tisdagen. Drygt en timme senare var räddningstjänsten klara med sin insats vid olycksplatsen.

– Ambulans har varit på plats och personerna hade varierade skador. Men de var vakna och talbara, säger Jonas Hallin, inre befäl vid räddningstjänsten.

Senare under dagen meddelar polisen att det var fem personer som färdades i fordonen, inte fyra som var den initiala uppgiften.

– En person ska ha förts till sjukvård med ambulans. Två personer ska ha uppsökt sjukvård på egen hand. Skadeläget är oklart, skriver eElisabeth Glaas, RLC-kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Ärendet kommer att utredas men det finns i nuläget inga uppgifter om polisen misstänker något brott i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.