Huset rivs efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Huset i Boden som brann i fredags ska rivas. Det blev klart i dag.
– Utifrån de dialoger vi haft med försäkringsbolaget i dag så kan vi säga att det kommer att bygga upp ett motsvarande hus, men i modern tappning, säger fastighetsägaren Dennis Wikstén.

Ett rivningslov från kommunen behövs först, men bara det blir klart så tror han att rivningen kan påbörjats i slutet av veckan. De gamla hyresgästerna kommer att ha förtur till bostäderna i det nya huset, berättar Dennis Wikstén.

Ryker ännu

Det ryker ännu från huset i Boden där 15 familjer blev hemlösa i fredags och två brandmän vaktar ruinerna.

Då och då flammar lågor upp och brandmännen får släcka lite till.

Sex familjer har fått tillfälliga lägenheter i ett hus i centrala Boden. Där ska de få bo kvar om de vill tills fastighetsägaren kan erbjuda boende i det nybyggda huset.

En del av de hemlösa bor fortfarande på hotell.

– Ja, de har inte riktigt kunnat bestämma sig för hur de vill göra med sitt boende, säger Dennis Wikstén.

Försökte rädda ovärderliga saker

Brandkåren har gjort vad de kunnat för att rädda det som räddas kan åt de drabbade.

– Brandmän har varit in eftersom under hela helgen, säger Peter Kristoffersson, brandman. Så länge det gick så kunde vi hämta saker. Det kan handla om minnessaker, tavlor, nycklar, viktiga papper och sånt där.

Började på vinden

Anette Krig, förundersökningsledare vid Polisen, säger att allt talar för att branden började i ett förrådsutrymme på vinden, sannolikt som följd av ett elfel och det finns inga misstankar om brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lägenhetsbrand i Boden

Mer i ämnet