Polisen har gjort ett tillslag mot en butik i Luleå som misstänks sälja narkotikaklassade produkter. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Husrannsakan mot butik i Luleå – misstänks sälja narkotika

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort en husrannsakan i en butik i Luleå efter misstanke om att de säljer produkter som innehåller narkotika. Varor har också tagits i beslag.

Det har också kommit till polisens kännedom att ungdomar har fått föras till sjukhus då de ska ha drabbats av psykosliknande tillstånd efter att ha använt varor från butiken.

Polisen har under måndagen gjort husrannsakan i butiken som ligger i ett bostadsområde i Luleå. Insatsen skedde efter misstanke om att man i butiken säljer bland annat så kallades e-cigaretter/vejps samt godis med mera som innehåller narkotikaklassade/hälsofarliga ämnen.

Beslag av varor gjordes och de ska nu skickas för analys. En förundersökning har inletts gällande narkotikabrott, innehav i överlåtelsesyfte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.