Älgen slog sönder extraljusen och repade Alexandra Henells bil.

Ilsken älg gick till anfall: ”Älgsatan attackerar mig”

Uppdaterad
Publicerad

När Alexandra Henell körde längs Rantavaaravägen, på väg mot Ullatti, dök plötsligt en ilsken älg upp och gick till attack mot bilen. Älgen kastade sig över motorhuven – så aggressivt att extraljusen gick sönder.

Händelsen inträffade på torsdagen, och det var Norr media först att rapportera om. Dagen efter är 24-åriga Alexandra Henell fortfarande chockad.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är stora djur så jag blev ju så klart livrädd att den skulle krossa rutan och ta sig in i bilen. Så jag backade i panik, berättar hon.

Stunden innan händelsen hade älgen kommit gående över vägen och sedan halkat.

Slog sönder extraljusen

När älgen gick till attack sparkade den mot rutan och slog sönder både extraljusen och repade motorhuven. Alexandra Henell berättar att hon inte hann tänka så mycket.

– När älgen sedan kastade sig åt sidan var det plattan i mattan som gällde, säger hon och berättar att hennes kompisar tycker videoklippet är jätteroligt och kan inte sluta kolla på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.