Foto: Privat

Imponerande uppvisning av sjöräddningen

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det öppet hus för dem som vill kolla in isbrytarna Atle, Frej och Ymer eftersom de varit 40 år i Sjöfartsverkets tjänst.

– Det kommer mängder med förfrågningar, från privatpersoner, företag, hembygdsföreningar och skolklasser som vi tyvärr ofta tvingas neka, berättade Mikael Sandström för SVT Norrbotten tidigare i veckan.

Under lördagen var det många som tog chansen att se bjässarna samt låta sig underhållas av hur en sjöräddning med helikopter går till. En av dem var Linda Andersson med sin 6-åriga son Elliot.

– Elliot var tveksam innan men när han kom dit blev han såld. Vi tyckte det var otroligt häftigt. Vi skulle bara dit och kolla men blev kvar hela två timmar, berättar Linda Andersson.

Imponerande organisation

Det som imponerade mest på Linda Andersson var hur välordnat och bra organiserat det hela var.

– Det vällde ju in folk hela tiden men trots det blev det knappt några köer och personalen var mycket trevlig. Och som om det inte var nog så fick vi gratis fika och korv dessutom, tillägger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.