Bilden är en genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrottsräd i Kiruna – förövare stal guld och kontanter

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hektisk helg för Kirunapolisen. En ny inbrottsvåg uppdagades under söndagen där förövare krossat altandörrar och brutit sig in i fem villor.

Det var på söndagseftermiddagen som det första inbrottet anmäldes. Inom loppet av några timmar rapporterades ytterligare fyra stycken in.

– Det är samma tillvägagångssätt där man brutit sig in via altandörrar och rotat runt ordentligt i villorna. Man har bland annat kommit åt guld och kontanter, säger Simon Wormö, RLC-befäl på polisens ledningscentral.

Ytterligare två inbrott längs E45

Den begränsade brottstiden och det geografiska läget gör att polisen tror att det rör sig om samma gärningsman/gärningsmän. Men det är inte bara Kiruna som har haft påhälsning.

– Längs E45 har det varit ytterligare ett inbrott i Arvidsjaur och ett i Dorotea (Västerbotten). Vi utesluter inte att fler hör av sig om man varit bortrest över helgen, säger Wormö.

Under söndagen påbörjades tekniska undersökningar av brottsplatserna och det omfattande arbetet fortsätter under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.