Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör paret Bengt och Marianne Wennstig berätta om sitt trädgårdsparadis. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Paret har skapat sitt trädgårdsparadis i Hortlax: ”En del tycker väl att det gränsar till vansinne”

Uppdaterad
Publicerad

Trädgårdsentusiasterna Bengt och Marianne Wennstig har spenderat den största delen av fritiden i trädgården. Drygt 4 500 kvadratmeter stor har den hunnit bli under åren.

Fastigheten som paret Wennstig bor i är ett gammalt nedlagt jordbruk som de flyttade till sommaren 2005. De tog med sig en del träd och buskar från förra fastigheten som låg ett stenkast från denna – så arbetet var redan påbörjat långt innan man flyttade.

Idag står det en fantastisk stor och vacker trädgård som har tagit paret 17 år att anlägga. Den har fått namnet Triloba Trädgård och drygt 4 500 kvadratmeter stor har den hunnit bli under åren.

Buskar, perenner och dammar

Den innehåller en mängd olika träd, buskar och perenner och många rumsmiljöer med sittplatser, gångstigar och flera dammar som skapar både liv och stillhet i trädgården.

En ljuvlig och harmonisk miljö att gå runt i eller bara sitta ner och lyssna på vinden som blåser i löven.

– Trädgårdsintresset har bara växt och växt så en del tycker nog det är gränsar till vansinne, nästan. Men vi själva tycker inte det för vi tycker det är otroligt trevligt att hålla på, säger Bengt Wennstig.

– Vi upplever inte att ha en trädgård är som ett jobb utan vi tycker det är bara som roligt, säger Marianne Wennstig.

”Detta har blivit en livsstil”

Under sommaren har paret även haft öppen trädgård för allmänheten vissa söndagar.

– För oss har detta blivit en livsstil. Vi är ute tills det blir kväll, vi är huvudsakligen ute under den gröna årstiden, säger Marianne Wennstig.

– Jag brukar säga att från april till oktober räknas boytan inte innanför väggarna utan utanför, säger Bengt Wennstig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.