Den fräcka stölden hade gått till genom baksidan av slaktboden. På bilden syns medlemmar ur jaktlaget. Tommy Mäki, Torsten Mäki, Tore Konto, Lars Krutrök, Reino Lehto och Nils Törmä. Foto: PRIVAT

Jaktlag utsatt för fräck stöld: ”Herregud, någon har stulit bogarna”

Uppdaterad
Publicerad
På torsdagsmorgonen när Torsten Mäki och resten av Kaunisvaara norra älgjaktlag kom till slaktbodan upptäckte de att någon gjort inbrott.
– Min reaktion var, ”herregud någon har tagit bogarna”, säger han.

Jaktlaget hade samlats på morgonen vid slaktbodan för att stycka 180 kilos älgen som de hängmörat i sex dagar, men när de låste upp och gick in upptäckte de att någon stulit bogarna. Torsten Mäki är förbryllad över händelsen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under 33 års älgjakt, säger han.

”Märkligt att det händer i en by som Kaunisvaara”

Nyckeln till slaktbodan brukar ligga gömd och det är inte många som vet var den brukar vara. Torsten Mäki berättar att tjuven tog sig in genom ventilationshålet på baksidan via en stege.

– Jag är väldigt besviken, man har varit ute i skogen och slitit. Det känns märkligt att det här händer i en by som Kaunisvaara, säger han.

”Fult gjort mot oss som kämpar i skogen”

Jaktlaget kommer inte anmäla händelsen, men vill varna andra.

– Mitt budskap till andra jägare är att vara observant. Det vore hemskt om något liknande hände igen, det här får inte bli en grej.

Jaktlaget har ingen aning om vem som kan ligga bakom den fräcka stölden.

Har du något du skulle vilja säga till tjuven?

– Jag vet inte, det är så fult gjort mot oss som kämpar i skogen, säger Torsten Mäki.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer