Under vintern är det många utländska biltestare som behöver boende i Arjeplog. Jan Davidsson ställer därför sitt hus till förfogande. Hör honom berätta i klippet. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Jan Davidsson i Arjeplog ställer sitt hus till biltestarnas förfogande

Uppdaterad
Publicerad

Under förra året valde Arjeplogsbon Jan Davidsson att inte hyra ut sitt hus och det på grund av covidpandemin. Nu däremot ställer han sitt hus till biltestarnas förfogande.

- Det är en win-win-situation, säger han. 

Jan Davidsson säger att han hyr ut sitt hus för att det ger lite extra pengar, biltestarna kan besöka Arjeplog och sedan finns det företag som säljer tjänster till dem och tjänar pengar.

Men det är ju en del Arjeplogare som nu valt att inte hyra ut sina hus? 

– Jag har full förståelse för det. De kanske tidigare har hyrt ett annat boende, för att kunna hyra ut sina hus och sedan har ingen biltestare hyrt deras hus eller endast under en kort tid. Då står man där med en kostnad istället för en intäkt, säger Davidsson.

I klippet berättar Arjeplogsbon Jan Davidsson om biltestverksamhetens betydelse för Arjeplog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.