Kaj Linna: ”Undanhöll och förstörde bevis”

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdömde Kaj Linna går till angrepp mot den gamla utredningsledningen i Kalamarksmordet som han menar har undanhållit och förstört viktiga bevis.

Kaj Linna gör sitt utspel i en SVT-intervju på Norrtäljeanstalten och han påstår att vissa telefonlistor över de inblandades kommunikationer inte finns med i mordutredningen. Och det har försvaret officiellt påpekat.

”Bevisningen är borta”

– Det finns bevis som jag skulle vilja använda i en rättegång, men de som jobbade med den gamla utredningen har undanhållit uppgifter eller förstört dem. Den viktiga bevisningen är borta, den går inte att rekonstruera, säger Kaj Linna.

Kalamarksmordet

Vad är det för bevisning?

– Det är telefonlistorna som jag kommer att efterlysa nu. Hur kan man hålla en rättegång mot en person samtidigt som man undanhåller bevis för honom. Det blir lite märkligt, säger han.

Varken Håkan Karlsson, polisområdeschef i Norrbotten, eller Mikael Lundqvist, åklagare i den förra Kalamarksrättegången vill kommentera frågan i dag.

Analyserar teletrafiken

Men den nye åklagaren Jens Göransson skriver i ett pressmeddelande så här:

”Inom ramen för den kompletterande förundersökningen ingår att utreda och analysera relevant telefontrafik och relevanta uppkopplingar, bland annat de som försvaret nämner i sin inlaga.” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet