Kalamarksutredaren: ”Mycket arbete kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har besökt brottsplatsen och har börjat göra en del förhör. Men utredarna bedömer att de fortfarande har en lång väg att gå innan den nya utredningen är klar.

Olle Andersson är polis i Västerbotten och han, en polis till och en analytiker jobbar heltid med den återöppnade förundersökningen.

– Vi har läst in oss på allt material och fått en bild av ärendet, säger han.

Kalamarksmordet

– Vi har även varit och tittat på platsen och sett den berömda luckan, säger han och menar den lucka i lagården där mördaren ska ha krupit in för att sedan attackera en av bröderna där. Luckan är relativt liten och det har gjort att en del personer som hade kunnat misstänkas har räknats bort då utredarna ansett att personerna inte kunnat komma igenom hålet.

Att se brottsplatsen så här långt senare betyder inte att man kommer att kunna hitta några nya bevis men Olle Andersson menar att det kan vara viktigt för förståelsen när de läser vad som är skrivit under den första utredningen.

Åtal eller mer tid för utredning

Kammaråklagare Jens Göransson är den som leder utredningen. Han har fram till måndag på sig att besluta om det blir ett nytt åtal eller be om mer tid.

Olle Andersson säger att de kommit en bit på väg men fortfarande har långt kvar:

– Vi har börjat höra en del människor. En del är vittnen men även andra inblandade.

– Jag skulle säga att vi är mitt i utredningen. Vi har kommit en bit på väg men har fortfarande mycket arbete kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet