Läraren i Boden skickade hotfulla och nedsättande sms till föräldern. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kallade förälder ”jävla tattare” – lärare i Boden sparkas

Uppdaterad
Publicerad

”Jävla tattare” och ”är du hjärndöd?”. En lärare i Boden smädade en förälder när dennes barn kränkt andra elever. Läraren är dömd och sparkad och nu vill Skolinspektionen se en varning.

Läraren har själv erkänt att kontakten med föräldern passerade gränsen. Förutom att uttrycka nedsättande ord om föräldern så skrev läraren också sms beträffande barnets utseende.

Skrek och var hotfull

Enligt Skolinspektionen har lärarens kontakt med vårdnadshavaren varit störande och upprepade under flera dagar.

”Läraren har ringt och skickat flera textmeddelanden till vårdnadshavaren där läraren skriker och är hotfull, vilket föranlett en polisanmälan”, skriver Skolinspektionen i en anmälan till Lärarnas ansvarsnämnd.

Läraren: Jag saknade stöd

Läraren dömdes i tingsrätten för ofredande med påföljden 60 dagsböter.

Till sitt försvar har läraren bedyrat att avsikten var att få slut på elevens allvarliga kränkningar mot andra elever – och att det för egen del saknats utbildning och stöd i mentorsrollen.

Skolinspektionen anser att Lärarnas ansvarsnämnd bör varna läraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.