Bostadsminister Peter Eriksson (MP) om att det kan bli skärpa krav på hur mycket olika byggnader ska tåla i framtiden. Foto: Pontus Lundahl / TT

Kan bli skärpta krav på byggnader

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsministern Peter Eriksson (MP) säger att det kan bli skärpta krav på byggnader och hur mycket de ska tåla i framtiden.

– Vi har nyss inrättat en expertfunktion på Boverket som ska titta på just dessa händelser, säger Peter Eriksson (MP) och syftar på alla de takras som inträffat runt om i Sverige den senaste tiden.

I Norrbotten har bland annat ett garage och en möbelaffär rasat ihop. Även ett flertal skolor har stängt igen på grund av rasrisken. Bostadsministern Peter Eriksson (MP) säger till SVT att det finns tankar på att se över dagens regelverk men att ingenting är klart ännu.

– Den nya expertfunktionen på Boverket ska se över om regelverket ska förändras. Om nederbörden ökar i och med klimatförändringarna så måste man kanske skärpa kraven på byggnader och hur mycket de ska tåla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rasrisk stänger skolor i Norrbotten

Mer i ämnet