Frida Aili, här i Northland Basket (nuvarande Luleå Basket).

Karriären över för Frida Aili

Uppdaterad
Publicerad

Luleåfostrade landslagsstjärnan i basket Frida Aili lägger av.

Aili har länge dragits med en skada i foten, och nu meddelar 28-åringen att karriären är över.

– Jag orkar inte kämpa emot smärtan längre, det tar bort glädjen från sporten. Dessutom har läkarna rekommenderat mig att sluta, och jag känner att det är dags att lyssna. Jag måste tänka på livet efter också, säger hon i ett pressmeddelande.

Aili kommer senast från Udominate i Umeå där hon tog SM-silver efter finalförlusten mot sitt gamla lag Luleå Basket. Hon har även varit proffs i Bulgarien och Italien samt spelat i landslaget.

– Jag älskar basket, det är fortfarande och kommer fortsättningsvis alltid vara det bästa jag vet. Dessutom har jag fått sån enorm stöttning och coachning av så många människor, och bildat så många fina vänskaper under åren så självklart kommer jag finnas kvar i basketvärlden basket på många sätt ändå. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, säger hon i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.