Hör de två vd:arna om placeringen på Hyresgästföreningens stora undersökning: ”Föga smickrande”, säger Mats Dahlberg, vd på Kirunabostäder. Foto: SVT

Här är bästa och sämsta hyresvärdarna i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästföreningen har genomfört en undersökning om hur deras medlemmar i Norrland uppfattar sitt boende i både allmännyttan och privata bostadsbolag. Resultatet blev att LKAB Fastigheter har Norrbottens nöjdaste hyresgäster medan allmännyttiga Kirunabostäder hamnar sist på sin lista.

Närmare 8000 svar kom in när Hyresgästföreningen ville undersöka hur nöjda deras 58 000 hyresgäster är.

Enligt Hyresgästföreningens är syftet med undersökningen ”att skapa goda förutsättningar att bedöma kvaliteten på bostadsbolagens förvaltning av sina fastigheter och att se hur nöjda hyresgästerna är med sin hyresvärd”.

I undersökningen fick kommunägda Kirunabostäder en bottenplacering bland de allmännyttiga bostadsbolagen medan LKAB Fastigheter toppar listan över de privata bolagen.

I videon ovan kan du höra KBAB:s vd Mats Dahlberg och LKAB Fastigheters vd Siv Aidanpää-Edlert förklara orsaken till resultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.