Förre kommunalrådet Kennet Stålnacke kan bli Kirunapartist.

Kenneth Stålnacke aktuell för Törnmans gamla parti

Publicerad

Kirunas förre kommunalråd Kennet Stålnacke kan bli Kirunapartist. Han säger att han är intresserad av ett erbjudande att ta över som ordförande i Lars Törnmans förra parti.

Kenneth Stålnacke satt som socialdemokratiskt kommunalråd i Kiruna från nyåret 2004 fram till valet 2010 då han blev besegrad i en intern krysskamp av Kristina Zakrisson.

Under den senaste mandatperioden har han inte haft några tunga uppdrag för kommunen eller partiet, men nu lutar det åt en comeback.

Fått ett erbjudande

Han har fått ett erbjudande av Kirunapartiets ledning om att ta över som ordförande. Partiet grundades av Lars Törnman inför valet 1994, men Törnman lämnade själv partiet för Socialdemokraterna för snart tio år sedan.

I senaste valet till kommunfullmäktige landade Kirunapartiet på blygsamma 2,24 procent av rösterna.

– Vi för diskussioner hur vi ska få till en rejäl nystart för Kirunapartiet och jag har presenterat ett antal tankar och idéer som tycktes falla i god jord. Om allt går vägen dröjer det nog inte länge tills vi kallar till presskonferens och presenterar våra nya tankar om Nya Kirunapartiet, säger Kenneth Stålnacke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.