”Vi klarar inte av det med 50 personer på läktaren” säger Sari Laaksonen, ordförande för ishockeysektionen vid Kiruna AIF. Till höger sitter kassören Andreas Kemi. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Kiruna AIF kan tvingas ställa in hela hockeysäsongen

Publicerad

Hockeyettan startar om tre veckor men gällande coronaregler om endast 50 personer i publiken på matcherna gör att Kiruna AIF kan tvingas ställa in hela säsongen.

För Kiruna AIF är intäkterna 50 procent publikintäkter och 50 procent sponsring. I snitt räknar AIF med 500 åskådare som vardera betalar 100 kronor i entré, men en match genererar mer än så.

– Det är mer är själva entrébilljetten, det är även kringförsäljningen som kaffe, mat och souvenirer. Det slår hårt mot oss helt enkelt, 50 personer i publiken är inte de intäkterna som får det här att gå runt helt enkelt, säger Andreas Kemi, kassör.

Enligt ordförande i ishockeysektionen Kiruna AIF, Sari Laaksonen, hotas hela säsongen om det blir max 50 åskådare hela säsongen. Det kan innebära att AIF inte ställer upp i årets säsong.

Hoppas på höjning till 500 åskådare

Sari Laaksonen menar att hela Hockeyettan i Sverige gemensamt borde ställa in hockeysäsongen om inte regeringen tar beslut att höja gränsen till 500 åskådare.

– Det är jobbigt, vi vet inte vilket ben vi ska stå på, vilket scenario vi ska utgå i från. Vi väntar på ett besked, det är det viktigaste och då förhoppningsvis en höjning till 500 åskådare.

Men en höjning av gränsen innebär även att ishallen måste byggas om eller ändras så att inte publiken sprider coronaviruset.

Hör Kiruna AIF berätta mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.