En man i Kiruna blev misshandlad med slägga och fick ”LOL” inristat i bröstet. Som bevisning mot de två män som misstänks för misshandeln finns enligt åtalet bland annat flera sms-meddelanden. Foto: Polisen

Kirunabor slog man med slägga och ristade in ”LOL” på bröstet

Uppdaterad
Publicerad

En man i Kiruna blev misshandlad med slägga och fick ”LOL” inristat i bröstet. Nu åtalas två män misstänkta för synnerligen grov misshandel.

På morgonen den 27 juli ringde en man i Kiruna till 112 och uppgav att han blivit misshandlad med ett tillhygge. ”Jag blöder som fan”, berättade han för larmoperatören på SOS.

När polisen kommer till mannens lägenhet berättar han att han blivit slagen med en stor hammare. Gärningsmännen har även ristat in ”LOL” i bröstet på honom, vilket är en förkortning av laughing out loud (gapskrattar).

Två män, 35 och 25 år gamla, grips kort därefter misstänkta för misshandeln. De anhålls senare av åklagare.

Förnekar brott

De båda männen åtalas nu misstänkta för synnerligen grov misshandel.

Enligt åtalet ska männen orsakat synnerligt lidande för målsägande och visat synnerlig hänsynslöshet genom att oprovocerat angripit honom med ett livsfarligt tillhygge.

Båda männen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.