Nu är det klart – nästa säsong av Robinson spelas in i Haparanda skärgård. En av de öar som är tänkbara för inspelning är Seskar-Furö, som syns till höger i bild. Foto: SVT

Klart för Robinson i Haparanda skärgård

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att dokusåpan Robinson i sommar för första gången kommer att spelas in i Sverige, närmare bestämt i Haparanda skärgård.

Tv-långköraren Robinson ska spelas in i Haparanda skärgård, enligt TV4. Det är coronapandemin som har fått bolaget att den här sommaren flytta hem inspelningen till Sverige.

– Givet rådande läge i världen har vi fått tänka nytt. Att vi nu placerar Robinson i Sveriges nordligaste skärgård känns helt rätt och det kommer ge deltagarna helt nya utmaningar. Det kommer bli en unik upplevelse att för första gången se Robinson på hemmaplan, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Utmanande natur

På sin hemsida skriver TV4 att ”Kokosnötterna, palmerna och värmen har bytts ut mot kottar, granar och skärgårdsbris.”

– Vi kommer bjuda på tuffa utmaningar i Norrbottens skärgård, med karga skärgårdsöar, unik natur och mörka hav. Att överleva och tävla i den krävande Norrländska ödemarken är väldigt påfrestande. Jag ser verkligen fram emot en unik och spännande säsong med många överraskningar, tävlingsmoment, vänskapsrelationer och det sociala spelet, säger Anders Öfvergård, programledare för Robinson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.