Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du se några av bilarna på Classic Motor Meet i Haparanda – och höra flera besökare om varför de besöker träffen. Foto: Johanna Sandgren/SVT

Klassiska bilar drog tusentals till motorträff i Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

Mellan torsdag och lördag pågår Classic Motor Meet i Haparanda. I år är det elfte gången det arrangeras och 11-årige bilentusiasten Natnael Dawit har varit där många gånger förr.

– Det är trevligt när så mycket folk kommer hit, säger han.

När SVT besöker motorträffen strålar solen och besöksområdet intill stranden i Haparanda är välfylld med bilar av alla de slag.

Familjen Gustafsson har rest till Haparanda från Kiruna – en tradition som hållit i sig sedan 2013. Manne Gustafsson, 10 år, är taggad på träffen.

– Det bästa är att få känna lukten av bensin och höra på motorljuden, säger han.

Tusen bilar på stranden

Under helgen väntas det komma cirka 1 000 bilar och 8 000 besökare.

– Uppslutningen är fantastisk! Under lördagen smäller det till ordentligt och vädergudarna verkar vara med oss, säger Kåre Mogemark, arrangör och ordförande i Classic Motor Meet.

Träffen arrangeras i samarbete med Wheels magazine och Classic motor.

Besökare från när och fjärran

– Givetvis kommer det folk från hela Sverige. Sen har vi besökare från Finland, Norge, Tyskland... Vi når ut en hel del, säger Kåre Mogemark.

I klippet träffar du besökarna Natnael och Abiel från Haparanda samt familjen Gustafsson från Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.