Kollision mellan personbil och lastbil – en avliden

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kolliderade en personbil och en lastbil i höjd med  Kompelusvaara i Pajala. Två personer fördes till sjukhus och på torsdagen bekräftar polisen att en man i 75-årsåldern avlidit i olyckan.

Larmet om trafikolyckan på länsväg 394 kom klockan 07.49 på onsdagsmorgonen och räddningstjänsten var på plats med flera enheter. Vägen har varit helt avstängd under räddningsarbetet.

– Det är en svår och resurskrävande olycka, sa en operatör på SOS strax efter att räddningstjänsten kommit fram till platsen.

En förare avled

Bägge förarna fördes till sjukvård och på torsdagen bekräftar polisen att en avled.

– Det ska utredas om något brott har begåtts och en anmälan om vållande till annans död är upprättad, säger Fredrik Hansson, förundersökningsledare i Norrbotten.

Mannen som omkom är i 75-årsåldern och anhöriga är underrättade. Den andra föraren ska ha klarat sig utan fysiska skador men var chockad efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.