En död person har hittats i den vattenfyllda gropen vid Victoriatorget i Haparanda. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Död person hittad i vattenfylld grop i centrala Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

En död person har hittats i en stor vattenfylld grop i centrala Haparanda. Det handlar om gropen som bildats där byggnaden i det misslyckade projektet Barents Center skulle ha stått.

Strax före klockan 12 på onsdagen fick SOS Alarm samtal om en drunkning intill Victoriatorget i Haparanda. Det visade sig snart att det handlade om en död person och polisen beordrades till platsen.

– Det vi kan berätta i nuläget är att en person har anträffats i en större vattenfylld grop. Personen är inte identifierad ännu och polisen arbetar med omständigheterna kring varför personen hamnade i vattnet, sa Elisabeth Glaas, informatör kommunikatör vid polisen under onsdagseftermiddagen.

På kvällen meddelade polisen att personen som hittats död i vattnet, en man, är identifierad och att anhöriga har underrättats.

– Polisen ska utreda vad som hänt och dödsorsaken, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen håller bland annat förhör.

– Vi har ingen person misstänkt för något brott, säger jourhavande förundersökningsledare Pontus Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.