Kvinna anhållen för grov mordbrand i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen ryckte räddningstjänsten ut på två separata brandlarm på samma adress i Gällivare. Nu meddelar åklagaren Åsa Valter att en kvinna anhållits misstänkt för grov mordbrand.

Det var strax innan klockan 9 på måndagen som räddningstjänst och polis ryckte ut på det första larmet. Då hade det brunnit i trapphuset och en anmälan om misstänkt mordbrand upprättades.

Några timmar senare, vid 13-tiden, kom ett nytt larm på samma adress och då brann det inne i en lägenhet. Flera personer evakuerades och ingen skadades.

– En kvinna i 40-årsåldern är nu anhållen misstänkt för grov mordbrand, säger åklagaren Åsa Valter.

Fler utryckningar tillsamma hus

Brottsmisstanken som riktas mot kvinnan handlar om gårdagens andra utryckning. Men även i juni ryckte räddningstjänsten ut på en källarbrand i samma hus. Om det ärendet och gårdagens första larm har kopplingar är inget åklagaren kommenterar under pågående utredning.

– Utredningen går vidare och brottsplatsen är avspärrad, säger Valter.

Innan klockan 12 på fredag måste åklagaren besluta om kvinnan ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.