Kostnaden för skadorna har bedömts ligga kring 5-6 miljoner kronor. Foto: Polisens förundersökning.

Kvinna åtalas för mordbranden på stödboendet i Luleå – ska ha hållit emot ytterdörren

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern åtalas vid Luleå tingsrätt, misstänkt för grov mordbrand för att ha anlagt en brand på ett stödboende i Bergviken i Luleå och sedan hållit för ytterdörren, när de tolv personer, tio boende och två anställda, som befann sig i byggnaden försökte ta sig ut.

Den åtalade kvinnan har i förhör erkänt att hon startade två bränder, den ena i en garderob med hjälp av ett värmeljus och den andra genom att tända eld på en kökshandduk med hjälp av en cigarettändare.

Hon ska dessutom ha försökt hålla kvar de tolv personer som befunnit sig inne i byggnaden, genom att hålla emot en ytterdörr.

När polisen anlände till platsen ska räddningstjänsten ha hållit fast kvinnan, som då uppgett att det var hon som startade branden.

Kommunens första bedömning av kostnaden för skadorna på fastigheten är 5-6 miljoner kronor. Ingen person kom till skada vid branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.