Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna i 30-årsåldern är försvunnen. I klippet visar Christer Lindbäck, operativ chef för Missing Peoples sökinsats i Luleå, vilka platser som söks av i första hand. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Kvinna försvunnen i Luleå – polisen inleder sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern, bosatt i Luleå, är försvunnen. Hon sågs senast i Luleå den 8 augusti och hon anmäldes försvunnen nu i söndags. Både polisen och Missing People är inkopplade i ärendet.

– Vi börjar med att söka efter kvinnan i de centrala delarna av Luleå, säger Christer Lindbäck, operativ chef för Missing Peoples sökinsats.

Kvinnan är 165 centimeter lång och väger cirka 60 kilo. Vid försvinnandet var hon klädd i jacka, t-shirt, jeans, gympaskor och bar även glasögon.

Ärendet leds av grova brott i lokalpolisområde Luleå/Boden.

– Men det finns i nuläget inga misstankar om brott. Just nu håller man på att samla in så mycket information som möjligt, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen vädjar om tips från allmänheten, och har man gjort iakttagelser ska man ringa 114 14.

Planerar ny sökinsats

Missing People påbörjar sitt sökande vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen med samling nedanför Hälsans hus på Gültzauudden men kvinnan är ännu inte hittad.

–  Vi har letat på Gültzauudden och fram till Bergnäsbron och på onsdagseftermiddagen fortsätter vi sökandet i samma område, säger Christer Lindbäck.

Kvinnans cykel hittad

I onsdags efterlyste polisen iakttagelser och tips om en vit damcykel som tillhör kvinnan. På torsdagen anträffades den. Under torsdagseftermiddagen planerar Missing People ett fortsatt sökande efter kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.