Åklagare Rickard Finnberg är förtegen om ärendet där en kvinna i 20-årsåldern misstänks för grova sexuella övergrepp samt våldtäkt mot barn. Foto: Marcus Perjus/SVT

Kvinna häktas för grova sexuella övergrepp och våldtäkt på fritidshem i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen häktades en kvinna i 20-årsåldern vid Luleå tingsrätt. Hon misstänks för grova sexuella övergrepp och våldtäkt mot barn.

Det handlar om två fall av grova sexuella övergrepp som ska ha skett någon gång under perioden maj till 15 juni. Kvinnan misstänks också för ett fall av våldtäkt mot barn som skett någon gång mellan 10 och 26 juni.

Den misstänkta kvinnan är i 20-årsåldern och brotten ska ha begåtts på ett fritidshem i Norrbotten där i huvudsak barn i 6-13-års ålder vistas.

”Väldigt känsligt ärende”

Luleå tingsrätt gick på åklagaren Rickard Finnbergs linje och kvinnan häktas på sannolika skäl för brotten, den starkare misstankegraden.

– Förundersökningen är i ett tidigt skede och förhör ska hållas med barn och vårdnadshavare. Det är ett väldigt känsligt ärende och jag vill inte säga något mer i nuläget, säger han.

Förnekar samtliga brott

Kvinnan förnekar det hon anklagas för.

– Hon nekar brott på alla tre punkter, säger kvinnans advokat Malin Mörsare som i övrigt inte har några kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.