En lågstadieelev på Hertsön i Luleå ska igår ha förföljts av en man på sin väg hem från skolan. Foto: SVT

Lågstadieelev blev förföljd på väg hem från skola i Luleå

Publicerad

En lågstadieelev på Hertsön i Luleå ska igår ha förföljts av en man på sin väg hem från skolan. Skolan uppmanar nu föräldrar att följa sin barn till och hem från skolan.

Rektorn på Svedjeskolan i Luleå uppmanar nu följa barnen från och till skolan. Detta efter att en pojke igår berättat för sina föräldrar att han förföljts av en man när han gick hem från skolan vid 14-tiden.

Enligt polisen ska en okänd man ha jagat eleven med ett tillhygge.

– Vi känner så klart att vi måste ta det här på allvar. Så utifrån det som eventuellt har hänt har vi gått ut med information till vårdnadshavare, säger skolans rektor Daniel Josjö till SVT Norrbotten.

Förstärkt bevakning

Svedjeskolan, som är en f-3 skola på Hertsön i Luleå,  har även beslutat att eleverna idag ska vara inomhus under de tider när det är mörkt ute. Under dagstid har man sett till att förstärka med mer personal ute på skolgården.

Polisen utreder nu händelsen, efter en anmälan från pojkens vårdnadshavare, och håller på att höra olika personer. Brottsrubriceringen är olaga hot.

– Polisen hjälper oss att få en klarhet i vad som hänt. Jag sitter och pratar med dem här just nu, säger Svedjeskolans rektor Daniel Josjö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer