• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Landstingsrådet Maria Stenberg (S) Foto: Lars Westerlund

Landstingsråd i nakenkalender

Publicerad

Jutis nakenkalender firar 10 år med landstingsrådet Maria Stenberg (S) på framsidan.

För tio år sedan gjorde Jutis byaförening i Arjeplogs kommun den första ”gubbkalendern”, en kalender med bilder på klädsamt nakna herrar från byn fotograferade i vackra miljöer.

När föreningen nu firar tio år med kalendern är det de tolv männen som var med i den första kalendern som agerar modeller igen.

Naket landstingsråd

Årets så kallade outsider, som i år pryder framsidan av kalendern, är landstingsrådet och förre riksdagsledamoten Maria Stenberg (S).

– Jag ställde upp av tre anledningar; stödet till cancerfonden, den byautveckling det innebär att hela byn är engagerad och att det faktiskt är foton på människor utan en massa fotoshoppade. Hela samhället svämmar ju över av foton på människor som inte är sanna för fem öre, säger Maria Stenberg.

Barncancerfonden

Överskottet från försäljningen av kalendern går till Barncancerfonden som under årens lopp fått över 200.000 kronor från byaföreningen försäljning av kalendern.

– Det har hela tiden varit viktig för oss. Vi är en by som förlorat många i cancer och för oss är det en plikt att bidra, att göra gott i samhället, säger byaföreningens ordförande Fredrik Westerlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.