Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) har larmat ut en helikopter till den befarade drunkningsolyckan. Arkivbild. Foto: TT

Skidåkare befaras ha drunknat – tros ha gått genom isen

Uppdaterad
Publicerad

SOS alarm fick under kvällen in ett larm om en befarad drunkning i Gaddfjärden, Kalix kommun. Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) har skickade upp en helikopter i luften och räddningstjänsten i Kalix ryckte ut, men strax innan klockan 21 avslutades sökandet.

– Personen har med största sannolikhet gått genom en vak, och vi tror inte vi kan hitta personen vid liv, säger Christer Ekeroth på JRCC.

Larmet kom in strax efter 17-tiden på fredagen. Personen färdades på skidor och hade med sig två hundar, varav en har kommit hem. Räddningstjänsten var på plats under kvällen men kunde inte använda snöskoter i sökandet.

Polisen var också på plats och Kustbevakningen sökte i området med en svävare.

Vid 21.00 meddelade Sjö- och flygräddningscentralen att sökandet var avslutat.

– Vi har hittat tecken som tyder på att personen med största sannolikhet gått genom en vak för ett tag sedan, och att den personen inte längre är vid liv, säger Christer Ekeroth, assisterande räddningsledare på JRCC.

Polisen har tagit över ärendet, och kommer att fortsätta sökandet under lördagen.

Anhöriga till personen är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.