Sofia Jannok letade och hittade tillbaka till musikglädjen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två hektiska år var Sofia Jannok trött och sökte musikglädjen igen. Hon hittade den i någon annans låtar, tillsammans med andra artister.

Det var i höstas som Sofia Jannok träffade Kirunamusikern Henrik Niva. Han hade översatt en Bon Iver-låt. Efter att de spelat in den tillsammans hyrde hon en stuga i Nikkaluokta och översatte den amerikanske Wisconsin-artistens låtar.

”Jag var väldigt trött”

– Jag var väldigt trött efter drygt två år av ett konstant resande. När man känner förväntningarna både från sig själv och andra, att folk undrar vad som ska komma, då är det skönt att göra helt tvärtom vad folk väntar sig, säger Sofia Jannok. 

Under en vecka spelar hon in i Kiruna tre låtar tillsammans med musiker och producenten Björn Pettersson Thuuri. Det blir duetter på svenska med Ane Brun, Annika Norlin och Henrik Niva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.